Conker Hukuk Bürosu tarafından, boşanma davası ve miras hukukuna ilişkin yasal süreçler takip edilebilmektedir. Bunun dışında taraflar arasındaki mal rejimi uygulamaları, nafaka, boşanma davalarının eki niteliğinde olmayan maddi – manevi tazminat, velayet ve soyadını kullanmaya izin davalarında da müvekkillerimiz, hukuk büromuz avukatlarınca tarafından temsil edilebilmektedir.
-Boşanma Davaları
-Velayet
-Nafaka
-Maddi / Manevi Tazminat
-Katılma Alacağının Tasfiyesi
-Mal Rejimleri
-Mirastan mal kaçırma davaları
-Vasiyetname hazırlanması
Alacakların tahsili, haciz, iflas ve konkordato işlemleri, iflasın ertelenmesi davaları, ipotekten doğan işlemler.
Haciz, Menkul Rehninin Veya İpoteğin Paraya Çevrilmesi, Çek Ve Bono Tahsili, Kiralanan Taşınmazların Tahliyesi Ve İflas Talep Edilmesi Gibi Takip Yolları İle İcra Müdürlükleri Nezdinde Takip Açılması
– İhtiyati Haciz Kararı Alınması
– İtirazın İptali, İtirazın Kaldırılması Davaları
– Menfi Tespit Davası
– İstihkak Davası
– İflas Davası
– İflasın Ertelenmesi
– Alacak Davası
– İş aklinden doğan valarda işçi veya işveren tarafınsan temsili,
-İşe iade ve tazminat davaları,
– Şirketler için iş sözleşmelerinin hazırlanması.
– İş sözleşmeleri taslaklarını hazırlamak ve müzakerelerde bulunmak,
-İş sözleşmesindeki İşten çıkarma ve fesih sebepleri,
-İş kazaları veya hastalıklar,
-Uygulama, içtihat, kanun ve düzenlemeler hususunda izahat, iş, işçi ve işyeri güvenliği,
-Karşılaşılabilecek diğer meseleler.
-Sigorta sözleşmelerinden kaynaklanan hukuki uyuşmazlıkların çözümlenmesi,
-Sigortacılık faaliyetine ilişkin olarak Kanunun sigorta şirketleri ve acenteleri için aradığı gerekli hukuki yapının tesisinin sağlanması, bu alandaki hukuki başvurular ve bunlardan kaynaklanacak hukuki uyuşmazlıkların çözümlenmesi,
-Sigortacılık alanına ilişkin idari denetimlerde gerekli hukuki desteğin sağlanması,
-Sigortacılık alanına ilişkin idari kurumların uyguladıkları işlemlere yönelik gerekli hukuki başvuruların yapılması ve dava takibi, alanlarında müvekkillerine gerekli her türlü hukuki hizmeti sunmaktadır
Türk Ceza Kanunu ve Ceza Muhakemesi Kanunu ve ilgili diğer kanun ve mevzuat çerçevesinde; kolluk ve savcılıkta ifade alınması sırasında hazır bulunması, Ağır Ceza, Asliye Ceza ve Sulh Ceza Mahkemelerinde sanık müdafi ve müşteki vekili olunması, savcılıklarca verilen takipsizlik kararlarına itiraz edilmesi, tutuklama kararlarına itiraz edilmesi ve cezaevinde tutuklu ve hükümlü ziyareti yapılması hizmetlerini kapsamaktadır.
4721 sayılı Medeni Kanun’a göre, 01.01.2002 tarihinden itibaren boşanma halinde mal paylaşımı, “edinilmiş mallara katılma rejimi” esaslarına göre yapılır. Buna göre, her eş diğer eşin evlilik içinde “edinilmiş mal” niteliğindeki mallarının yarısının değeri üzerinde alacak hakkına sahiptir. Bu hak, katılma alacağı davası” açılarak talep edilebilir.
Mal rejimi, evlilik esnasında edinilen mal varlıklarını eşlerin yönetme, yararlanma, bu malların üzerindeki tüm tasarruf haklarının ve mal rejiminin sona ermesi halinde tasfiyesindeki paylaşım hak ve usullerinin Medeni Kanunda tanımlı şekilde düzenlendiği kurallar/yöntem bütününe verilen addır.
Muris muvazaası (mirastan mal kaçırma), bir kimsenin mirasçısını miras hakkından yoksun bırakmak amacıyla yaptığı karşılıksız kazandırmaları satış veya ölünceye kadar bakma sözleşmesi gibi göstermesidir. Buradaki temel amaç saklı paylı mirasçılarının ilerde tenkis davası açarak miras paylarını almalarını önlemektir.
Resmî vasiyetname, iki tanığın katılmasıyla resmî memur tarafından düzenlenir. Resmî memur, sulh hâkimi, noter veya kanunla kendisine bu yetki verilmiş diğer bir görevli olabilir. Miras bırakan, arzularını resmî memura bildirir. Bunun üzerine memur, vasiyetnameyi yazar veya yazdırır ve okuması için miras bırakana verir.
Avukatlık hizmetleri şirketinizin davalarda temsilini ve şirket alacaklarının tahsili amacıyla yapılacak icra takiplerini kapsamaktadır. Buna göre avukatlık hizmetleri;
-Her türlü davada şirketinizin temsili
– Hukuki içerikli yazışmalar
-İhtilaflı konularda şirketinize hukuki yardımda bulunmak
-İcra takipleri yapmak
-Davalar açmak
-Aleyhe açılmış davalara cevap vermek
-Şirketinizin vekilliğini, T.C. Mahkemeleri, İcra Daireleri, Yargıtay, Danıştay, İdare Mahkemeleri ve Vergi Mahkemeleri, tahkim mercileri nezdinde üstlenmek olarak özetlenebilir.
-Şirketinizde güvenli bir hukuki altyapı kurulması,
-Hukuki ihtilaf sayısının en aza indirilmesi,
-Karşılaşılan ihtilaflarda şirket menfaatlerinin azami ölçülerde korunması amaçlanmaktadır.
Bugün salt medya alanında şahıslara ait bilgilerin ifşası ve hatta bunun bazen gerçeğe aykırı olmasının kişinin hayatını derinden etkilemekte olduğunu, bunun da çok ciddi hukuki sonuçlara yol açtığını belirtmek gerekmektedir. Bunun doğal sonucu olarak artık kişi hak ve özgürlüklerinin televizyon, internet, radyo, gazete, dergi vs. medya kanalları ile ihlal edilebilmesi, kişilerle ilgili yalan haberlerin yapılması, izinsiz ve özel hayata ilişkin yazı, yorum ve fotoğraflara ya da görüntülere yer verilmesi, hakaret içerikli haber, yorum ya da sair yayınların yapılması artık sıkça karşılaşılan sorunlar haline gelmiştir. Bunun yanında kişilerin özel hayatlarının gizliliğinin ihlal edilmesi, özel görüntülerinin ve seslerinin gizlice kayda alınması, bunların medya kanalı ile yayılmaları ve hatta yalnızca birkaç kişi ile paylaşılmaları dahi son derece ağır sonuçlara yol açabilmektedir. Bu alandaki hukuki yardım ise son derece titiz bir çalışmayı ve uzmanlığı gerektirmektedir. Bu alanda görev yapan hukukçuların, teknik ve bilimsel desteği doğru bir şekilde alması ve bunun etkin bir şekilde kullanılması da son derece önemlidir. Cevap ve düzeltme hakkının icrası, bu alanda takibi gereken hukuki başvurular
-Kişisel verilerin korunmasına ilişkin suçlar
-Medya yoluyla hakaret, iftira, suç isnadı suçları
-Özel hayatın gizliğinin ihlal edilmesi suçları
-Haberleşmenin gizliğinin ihlal edilmesi
-Maddi ve manevi tazminat davaları
-Bilişim suçları
Arabuluculuk, hukuk sistemi gelişmiş ülkelerde yaygın olarak kullanılan bir “alternatif uyuşmazlık çözümü” (ADR) yöntemidir. Arabuluculuk; tarafların içinde bulundukları uyuşmazlığı tarafsız bir üçüncü kişi yardımı ile mahkemeye gitmeden ya da mahkeme yönlendirmesiyle çözmelerinde kullanabilecekleri bir yöntemdir. Esnek ve etkili oluşu arabuluculuğun iş yaşamı, aile, okul ve hatta milletler arası uyuşmazlıklarda bile uyuşmazlığın taraflarını doğru noktada buluşturan bir uyuşmazlık çözüm yöntemi olmasını sağlamıştır. Aralarındaki uyuşmazlığı, kendi istekleriyle ya da bir mahkemenin önerisi ile arabulucunun eşliğinde çözmeye karar veren taraflar, uyuşmazlık konusunu arabulucuya ileterek, tamamen tarafsız, önyargı ve yargıdan uzak bir arabulucu eşliğinde, sorunlarını tartışma ve kendileri için en iyi çözümü, bulma fırsatı elde ederler.